top of page

Narod je rekao svoje!

Nakon što je polagano prošla euforija oko novog albuma, trebalo se uhvatiti posla da Entropiu čuje što veći broj čeljadi.


Kako bi iskakali iz paštete, trebao nam je netko tko donekle kuži kako sve ovo oko nas funkcionira. Našli smo je! ;) Cota G4 digla se iz pepela!


Entropia je bila 10 dana na free downloadu baš preko ovog našeg weba, što se pokazalo kao pun pogodak. Ekipa je skidala naš novi album k'o luda- čak 400 puta! Inboxi na Fejsu su nam bili puni hvalospjeva o Entropiji, to je izgledalo ovako:


Danas sam barem 30 puta poslušao nove stvari. Moćno,masno i sa debelom glazurom- kako bi mi kuhari rekli. Vrhunski!


Ja sam se toliko muzike u životu naslušao i nakupovao, ali ovo je ono sto me tjera da slušam dalje. Nisu me od muzike odvukli ni klinci, ni žena, ni godine, kao sto to mnogi kažu, prošlo me. Naprotiv, ja sam njih navukao i jedva čekam da kćeri pustim ovo kad dođe iz škole!
Sinoć sam sve preslušao, jednostavno nemam riječi. Album je predobro otpjevan, jako lijepo aranžiran, produkcijski je to na vrhunskom nivou, ima čvrstoću, snagu, ima sve! Ali pjesma "Kad bio sam njen", mislim da takvo nešto nije u ovoj zemlji, a i šire, izašlo u zadnjih 20-25 godina. I nema nikakve potrebe da se ulizujem, ali moram priznati da sam se nakon 100 godina naježio od-do! Hvala na tako dobrom albumu, svaka čast cijelome bendu. Sretno!

Ima još...


Da budem iskren, prva dva singla su me ostavila pomalo skeptičnim, nekako su mi bila ispod Cotinog nivoa. Ali, album me ostavija bez daha. Bez ikakve dvojbe, Entropia je album godine, čak i u konkurenciji inozemne glazbe...
Hrvatski rock sam odavno prikrižija i, osim povremenih bljeskova nekoliko uglavnom malih i nepoznatih grupa, u njemu ne nalazim ništa zanimljivo ni vrijedno spomena ni slušanja. Ali, novi album Cote G4 me oborija s nogu na prvo slušanje. Čim sam čuja prve taktove ove pisme, odma sam zna da se isplatilo (pre)dugo čekanje na album, a slušanje ostalih stvari mi je samo potvrdilo taj zaključak. I tako, album Entropia već danima ne prestaje odzvanjat mojom sobom, šta mi se odavno nije dogodilo kad su u pitanju domaći albumi. Glupo bi bilo reć da je Cota podigla ljestvicu kvalitete domaćeg rocka, jer ta je ljestvica vrlo nisko, pa samim tim njeno podizanje i nije neki uspjeh, ali Marko i društvo su uspili nadmašit i njihova prva dva albuma, za šta sam mislija da je nemoguće. Bez imalo oklijevanja i pretjerivanja tvrdim - Entropia je domaći album desetljeća...

6 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page